Maranathaschool

Maranathaschool

Leren met plezier.

Op de Maranathaschool in Nieuwkoop ontwikkelt ieder kind zichzelf: wie je bent, hoe je leert en hoe je kunt samenwerken. Wij zijn een kleinschalige, gemoedelijke dorpsschool en kiezen ervoor een school te zijn met een eigen en open christelijke identiteit.

 

Op de Maranathaschool begeleiden wij kinderen in hun leerproces. Kinderen werken veel samen, hebben plezier en zijn actief betrokken. Wij doen dit in een respectvolle omgeving, waar we positief, open, eerlijk en duidelijk zijn naar elkaar.

 

Wij werken met de pedagogische lijn ‘Leader in Me’. De kinderen werken met persoonlijke doelen en onderzoeken hun eigen talenten en unieke eigenschappen. Kinderen krijgen de ruimte zich te ontwikkelen, fouten te maken en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen. Zo leren zij zich sociaal, weerbaar, maar ook kwetsbaar op te stellen. Dat geeft een gevoel van erbij horen en een gevoel van ‘ik kan het!’. Onze kinderen krijgen al Engels vanaf groep 1. Wij vinden het belangrijk om dat zij, op een speelse en muzikale wijze, zich deze wereldtaal al op een jonge leeftijd eigen te maken.

 

Op de Maranathaschool houden wij rekening met de persoonlijke leerstijlen van kinderen. Kinderen leren steeds meer de verantwoordelijk voor het eigen leren en de groei ervan te dragen. Ook dragen wij gezamenlijk zorg voor onze school en voor elkaar door de gezamenlijke schoolactiviteiten. Onze samenwerkingspartner voor de buitenschoolse opvang is Polderpret.

 

onze locaties

Dit ben ik, dit vind ik, dit kan ik en dit wil ik
uit het Portfolio van een leerling