IKC De Lei is een basisschool met 350 leerlingen in Leimuiden. Wij bereiden de kinderen voor op hun toekomst: actieve en betrokken burgers die verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en voor de maatschappij.

 

Het kind is het hart van IKC De Lei. We dragen bij aan de ontwikkeling van zelfstandige en zelfsturende kinderen. Bij het verlaten van het IKC hebben zij vertrouwen in zichzelf en in elkaar. Zij hebben geleerd wat het is om onderdeel van de maatschappij te zijn, durven keuzes te maken en willen samenwerken met anderen. Wij werken daarom op IKC De Lei met unitonderwijs waarbij meerdere leerjaren in een groep zitten. Op IKC De Lei telt de kracht van samen!

 

In het unitonderwijs werken wij met stam- en instructiegroepen. In de stamgroepen zitten meerdere jaargroepen. Elke stamgroep heeft zijn eigen leerkracht. Tijdens de instructiemomenten werken de leerlingen op niveau en kunnen zij uitleg krijgen van een andere leerkracht op de unit.

 

Onze kinderopvangpartner FloreoKids verzorgt de voor- en naschoolse opvang op onze locatie. Samen vormen wij IKC De Lei.

 

onze locaties

 

Lezen leer je door te lezen. Door het inzetten van onze boekenchefs en de leesconsulent krijgt onze schoolbibliotheek nog meer betekenis.
Lindsay, leerkracht IKC De Lei